DOMARPRESENTATIONER

Här presenteras årets domare kortfattat med en kortare text och en bild.
Presentationerna publiceras löpande.

Domare Ola Thunberg

 

Hej!
Jag heter Ola Thunberg och bor i södra Stockholm med min fru Pia. Vi har uppfödning av Flatcoated under prefixet Feedback´s som hade den första kullen 1992. Jag började med Golden på 80-talet då jag började jaga fågel i Stockholms skärgård men sedan 2003 har det varit Flatcoated. Jag dömer B och C prov och har dömt på ett flertal Flatmästerskap.

Det är fantastiskt roligt att både se hundar i arbete och att träffa människorna bakom och det bästa är då ekipaget har ett fint samspel! Tackar för inbjudan och ser fram emot att få döma och tävla på FM i år!

Ola dömer NKL och UKL på FM 2022.

Domare Kurt Idulv

 

Jag bor tillsammans med min fru Marie utanför Strängnäs med våra två Flatcoated Retrievers. Är uppvuxen med hundar, både bruks och drivande raser.

För ca 19 år sedan skaffade jag mig min första egna retriever som jag både jagade och startade på prov med vilket gav mersmak. Från dess har vi bara haft retrievers i hemmet, både labrador och flatcoated. Jag jagar både kråka, duva och sjöfågel då det är säsong, övrig tid går åt träning av hundarna.

Har varit med och dömt FM tidigare vilket alltid har varit lika trevligt, många bra hundar och trevliga förare. Väl mött.

Kurt dömer NKL, VKL och EKL på FM 2022.

 

Domare Johnny Öberg

Jag heter Johnny Öberg, 66 år gammal och bor i Örnsköldsvik. Jag har haft Flat:ar sedan 1982, sammanlagt sex stycken. Jag har hållit på med jakt sedan första hunden 1982.

Gällande mina tidigare erfarenhet av FM (Flatmästerskapet) har jag deltagit vid fem FM samt dömt vid ett FM 2016 i Nordvik. Slutligen är utbildad C-provsdomare samt provledare.

Johnny dömer NKL, VKL och EKL på FM 2022

 

Domare Anette Lövgren

Jag bor i Östavall som ligger nära Medelpad/Hälsingegränsen med man och två labradorer.

Jag har varit diplomerad WT domare ett antal år (6?) nu men jag har inte dömt på något Flatmästerskap förut.

Jag har haft golden innan mina labradorer och dömt på flera goldenspecialer och varit domare på olika SSRK arrangemang.

Tycker att det väldigt roligt att se ekipage som gör ett bra jobb tillsammans. Ska bli så kul att träffa Er alla!

Anette dömer UKL och ÖKL.

Domare Tina Engström

Köpte min första Flat 1996, som en Tävlingslydnadshund. Intresset för Jakt och Apportering kom då som ett ”brev på posten”, då det var det min hund var mest intresserad av. Tog Jägarexamen och har tränat och startat med många Flattar sedan dess, egna och andras, med mer eller mindre framgång.  Är med och apporterar på Godsjakter, då bössan mest kommer till användning på eftersöken. 

Har varit med och arrangerat FM ett par ggr och varit Rutansvarig. Har dömt WTn sedan de började och är nybliven B-Provs domare. Ser fram emot att döma UKL i år, då det för mig som uppfödare är viktigaste klassen, unga oprövade hundar. Föder upp FCR under prefixet Engsboda. Ser fram emot ett härligt FM i Norr. 

Tina dömer UKL.

Domare Anders Gustafsson

Hej,
Jag heter Anders Gustafsson och bor i Kalix. Har haft flat sedan 2000 som jag har startat på B-prov och använt på jakt. Dömer B-prov.

Det ska bli riktigt trevligt att få träffa en massa flatägare och se deras hundar i arbete.

Tackar för inbjudan och ser fram emot en bra FM helg.
Vi ses

Anders dömer NKL, UKL och ÖKL.

 

Domare Hans Olofsson

Tack för förtroendet att få döma Flatmästerskapet i Umeå 2022, har fina minnen från förra mästerskapet i Umeå.

Jag bor på landet i Tävelsås utanför Växjö tillsammans med fru och tre flattar.

Vi skaffade vår första flat 1990 vi har startat alla våra på jaktprov, största framgången är med Zebulons Ice Bell ”Aiza” som blev jaktchampion. Jag började döma WT för ca 10 år sedan, har genomfört SSRK:s utbildning till diplomerad WT domare. Är med på praktisk jakt med min femåriga tik ca 10-15 dagar per år. Startar på A, B och C-prov.

Ser fram emot att få döma på flatmästerskapet där jag vill se följsamma hundar som jobbar tillsammans med sin förare för att lösa uppgiften på ett snabbt och effektivt sätt.

Hans dömer UKL, NKL och ÖKL

Domare Hans Westblad

Stor tack för att jag får vara delaktig på FM2022. Blir tredje gången jag dömer på FM därmed. Får hoppas det inte blir ”sista”…

Har själv en flattik som jag startar på tävlingar/prov med. Är nu inne på min tredje hund och har tidigare kört labradorer sen 2009. Är även med på en hel del apporteringsdagar under jaktsäsong. Tränar så mycket tid ges för att utveckla mig själv och hunden / hundarna.

Vi (min sambo Ingo) har Kennel Actualis från Dala-Floda I Dalarna där det finns 4 flattar / 1 labrador och 1 Cairnterrier och två barn. Är aktiv inom SSRK Dalarna och SSRKs Retrieverjaktkommitte.

Hans dömer VKL och EKL

 

Domare Maria Bring

Jag heter Maria Bring och bor i Luleå. Min första labrador av jakttyp föddes 2000. Hon skulle bli min lydnads-och bruksprovhund men ödet ville annat. Hon blev istället min biljett in till jakten. Jag har varit aktiv i SSRK och Labradorklubben som styrelsemedlem, provledare och instruktör mm. För ca 15 år sedan började jag döma C prov och har tidigare dömt Flatmästerskapet och Goldenspecialen. Jag har startat mina hundar på A,B och C prov. Jag känner mig hedrad att bli tillfrågad igen. Ser framemot att ses!

Maria dömer ÖKL, VKL och EKL

 

Domare Bertil Furberg

 

Jag tackar för inbjudan att få döma Flatmästerskapet 2022. Det skall bli mycket trevligt att se och träffa alla hundar och deras entusiastiska förare.

Till vardags bor jag i Yttervik, en liten by ca 1.5 mil söder om Skellefteå (Heja AIK), tillsammans med min fru och 2 labradorer. Mitt ”hundliv” började 1995 med en flat som så småningom blev godkänd som räddningshund. Jag är och har varit aktiv inom SSRK i mer än 25 års tid som funktionär och domare på prov i alla former men även i styrelsearbete och eftersom jag är utbildad instruktör så blir det också en och annan kurs.

Då tillfälle ges försöker jag starta på prov med mina/våra hundar. Vad gäller jakt så är jag en allätare med en extra förkärlek för fågeljakt med hund.

Jag arbetar idag på ett företag som heter Skellefteå Kraft Fibernät AB som affärsutvecklare.

Väl mött på Flatmästerskapet!

Bertil dömer ÖKL, VKL och EKL, och är dessutom Huvuddomare.

© Copyright Flatmästerskapet